Tractaments

Fisioteràpia pre i post operatori

Amb diferents tècniques manuals, electroteràpia i exercicis terapèutics, tractem a persones afectades per diferents problemes orgànics amb l’objectiu de curar, prevenir o recuperar les més diverses patologies i millorar així la salut del pacient.

Massoteràpia

La massoteràpia engloba tècniques com el massatge terapèutic, el massatge transvers profund, el drenatge limfàtic manual terapèutic, l’alliberament miofascial, el massatge esportiu, el criomassatge, el massatge del teixit conjuntiu, el massatge del periosti, tècniques neuromusculars o el massatge de Dicke entre altres.

Electroteràpia

Actualment, la tecnologia ha desenvolupat nombrosos aparells sanitaris per a l’aplicació de la electroteràpia sense córrer riscos d’efectes secundaris, como els TENS (estimulació nerviosa elèctrica transcutànea ) o els ENS (estimuladors d’alta o baixa freqüència).

Ones de xoc

Tractament específic per tractar tendinitis cròniques, calcificacions, punts de contractura profunda, i, a més a més, s’utilitza a nivell estètic per reduir el teixit adipós.

Tractament del dolor

Les patologies més corrents són: tendinitis del supraespinós, epicondilitis, trocanteritis, tendinosis calcània, tendinitis del tendó rotulià, entre d’altres.

Reeducació postural

Mètodes específics per millorar la postura vertebral i aconseguir equilibrar a nivell neuromotriu els raquis, a través de tècniques correctives, estiraments globals musculars, millora de la higiene postural.

Escola d'esquena
  • Stretching global actiu
  • Mètode hipopressiu
  • Mètode Schroth
  • Pilates

Diatèrmia

La diatèrmia és una tècnica que s’empra en la fisioteràpia per a tractar lesions esportives, traumatologies i patologies degeneratives del cos. El tractament s’empra gràcies a un sistema de radiofreqüència que genera un corrent elèctric i un escalfament intern per actuar sobre la musculatura, lligaments, articulacions, etc. provocant una estimulació cel·lular de la zona afectada.

Diatèrmia amb Medestec

L’aplicació del tractament es realitza mitjançant elèctrodes de diferents mides, tant capacitatives com resistives, amb una doble freqüència de 500/800 kHz. Així, a través de la bioestimulació dels teixits, es genera una vasodilatació, amb el consegüent flux sanguini, i regeneració cel·lular que provoca la reducció de dolor. Aportem més nutrients i oxigen a la zona perquè en estar més nodrit el teixit aconseguim més flexibilitat, reduir l’edema i alleujar el dolor i millor aspecte.

 

  • Stretching global actiu
  • Mètode hipopressiu
  • Mètode Schroth

Síndrome del dolor miofascial

El síndrome del dolor miofascial (SDM) són el conjunt de símptomes i signes produïts pels punt gallet miofascial (PGM).

Tracatment del síndrome del dolor miofascial

Aquests PGM provoquen contractures musculars profundes en una banda muscular palpable. Els tractarem de forma conservadora amb diferents tècniques manuals i en cas de no arribar a una millora, passarem al tractament invassiu: punció seca.

Punció seca

Tractament de fisioteràpia invasiu dels punts de dolor miofacial, bandes tenses d’un múscul. El tractament es duu a terme introduint una agulla d’acupuntura en el punt gallet miofacial (PGM).

Tractament punció seca

La majoria de vegades s’apliquen diverses punxades sense treure l’agulla. S’estableix una pauta d’una sessió setmanal fins a un màxim de 6 sessions.

Amb aquesta tècnica es provoca una inhibició de la contracció permanent del múscul i una alliberació mecànica de la lesió muscular, perquè amb la punció el que s’aconsegueix es una regeneració de les fibres muscular.

IGNIS FISIOTERÀPIA GIRONA

Tractaments de fisioteràpia