La facitis plantar, una inflamació del teixit fibrós gruixut a la planta del peu que connecta el taló amb els dits, pot ser un desafiament per a tractar. No obstant això, gràcies als avenços en fisioteràpia, hi ha noves opcions de tractament disponibles, entre les quals s’inclou la diatèrmia Medestec.
 

Què és la Diatèrmia Medestec?

 
La diatèrmia Medestec és una tècnica utilitzada en fisioteràpia que implica l’ús d’ones de radiofreqüència per produir calor als teixits corporals. Aquesta tècnica és coneguda per la seva capacitat per promoure l’alleujament del dolor i estimular la cicatrització i la recuperació. Aquest procediment genera calor de dins cap a fora, permetent una penetració profunda i efectiva en els teixits corporals, incloent-hi els músculs, tendons, i lligaments.
 

Diatermia Medestec en la Facitis Plantar

 
En el cas de la facitis plantar, la diatermia Medestec pot ser un aliat molt útil. En escalfar el teixit fascial, ajuda a relaxar i estirar la fascia plantar, el que pot alleujar la tensió i el dolor. A més, en augmentar la circulació, afavoreix la curació i la recuperació.

El fisioterapeuta aplica la diatermia Medestec mitjançant un aparell que emet corrents de radiofreqüència, que són absorbides pels teixits i convertides en calor. Aquest tractament es realitza de forma controlada i segura, sempre sota la supervisió d’un professional.

És important destacar que cada cas de fascitis plantar és únic i, per tant, el pla de tractament ha de ser personalitzat. L’ús de la diatèrmia Medestec pot ser una opció de tractament eficaç, però sempre ha de ser part d’un enfocament integral que també inclogui exercicis d’estirament, enfortiment i, si és necessari, canvis en el tipus de calçat habitual o l’ús de plantilles ortopèdiques.

Si estàs patint de facitis plantar i cerques un tractament eficaç per alleujar els seus símptomes, et recomanem consultar a un fisioterapeuta a Girona per explorar si la diatermia Medestec pot ser adequada per a tu.