L’electroteràpia a fisioteràpia s’ha consolidat com una eina excepcional per impulsar la recuperació efectiva del pacient. Tot i la seva àmplia aplicació, els beneficis específics i com funciona poden ser desconeguts per a molts. En aquest article, explicarem tot el que cal saber sobre l’electroteràpia.
 

Beneficis terapèutics de l’electroteràpia a Fisioteràpia

Des de fa dècades, l’electroteràpia ha estat un complement crucial a la fisioteràpia. No obstant això, la seva evolució i rellevància van assolir noves alçades amb la invenció dels microprocessadors. Avui dia, és una eina essencial al nostre centre de fisioteràpia a Girona.

L’electroteràpia es basa en l’electrofisiologia i combina el coneixement del fisioterapeuta per desencadenar respostes curatives. Aquestes respostes tendeixen a relaxar els músculs de manera natural i mitigar l’impacte de les lesions.
 

Modalitats d’Electroteràpia en Fisioteràpia: Adaptabilitat i Versatilitat

L’electroteràpia a fisioteràpia es categoritza en tres tipus principals per proporcionar un tractament personalitzat per a cada pacient.
 

Estimulació Elèctrica Nerviosa Transcutània (TENS)

La TENS utilitza corrents elèctrics de baixa freqüència per alleujar el dolor. Col·loquem elèctrodes a la pell propera a l’àrea de dolor. Aquests elèctrodes generen un corrent que pot interrompre els senyals de dolor cap als nervis.
 

Estimulació Muscular Elèctrica (EMS)

Coneguda com a Estimulació Neuromuscular Elèctrica (EMS), l’EMS s’usa per enfortir els músculs debilitats, minimitzar la inflamació i alleujar el dolor. EMS genera un corrent elèctric que provoca la contracció muscular.
 

Teràpia de Diatèrmia

Aquesta teràpia fa ús d’ones de ràdio d’alta freqüència per escalfar els teixits profunds. Aquest escalfament pot potenciar el flux sanguini i accelerar-ne el procés de curació.

És important destacar que l’efectivitat de l’electroteràpia pot variar depenent de la condició del pacient i de la resposta individual. Addicionalment, és crucial que l’electroteràpia sigui administrada sota la supervisió d’un fisioterapeuta per garantir la seguretat i l’efectivitat de la seva aplicació.

En resum, l’electroteràpia ofereix un enfocament innovador i efectiu per a la recuperació del pacient. Contacta amb Ignis Centre de Fisioteràpia per DEMANAR CITA.