Mantenir l’activitat física regular és imprescindible per a evitar els efectes negatius del sedentarisme. Probablement has escoltat sobre els beneficis del Pilates per a protegir la teva salut. Doncs bé, els exercicis de Pilates són perfectes per a tractar malalties i mantenir la salut corporal. A més, són un gran aliat per a enfortir la musculatura i mantenir el cos tonificat.

 

Què és el Pilates?

 
El Pilates és un exercici anaeròbic i físic. Per a practicar-ho cal tenir un alt control de la respiració i capacitat de concentració per a arribar a realitzar els moviments necessaris.

 

Com es practiquen els exercicis de Pilates?

 
Els exercicis de Pilates es practiquen de diverses formes segons la mena d’exercici a realitzar. Aquí tens 3 exemples d’exercicis que pots practicar des de casa:

1. Encorbar l’esquena
Es realitza assegut amb els genolls doblegats i els talons en el sòl, amb les mans mantingudes al costat de les cuixes. Exhala i inclina la pelvis cap avall i l’esquena cap endarrere.
Porta cap avall la zona inferior del teu cos i veu baixant fins que l’esquena toqui el sòl i estreny els glutis. Aquest exercici és ideal per a escalfar el cos.

2. Sargantana de Pilates
Col·loca’t boca avall amb els braços estesos i les espatlles a l’altura de les mans i els abdominals ferms.
Contreu les cuixes i flexiona els colzes. Tracta de baixar el màxim que puguis, però sense que el teu tors toqui al sòl, i empeny cap amunt.

3. Spine twist
Asseu-te amb l’esquena dreta i estira el cap al sostre. Dona suport als avantbraços un sobre l’altre en forma de rectangle.
Expira i gira el tors cap a l’esquerra, torna al mitjà, després gira cap a la dreta i torna al centre.

 

Beneficis

 
El Pilates és una de les disciplines més completes per a prevenir malalties i promoure un estat de relaxació total mitjançant la respiració. Els seus resultats són molt efectius, per això cada dia són més les persones que es decideixen a practicar-lo. Aquests són alguns dels seus principals beneficis per a la salut:

  • Redueix l’estrès, ja que els moviments realitzats en els músculs milloren el sistema circulatori.
  • Estimula el sistema immune. D’aquesta manera, evites el risc de patir certes malalties.
  • Millora l’activitat física i psicològica. El Pilates ajuda a combatre l’estrès i així millorar l’estat d’ànim i l’autoestima.
  • Incrementa l’elasticitat corporal.
  • Enforteix la musculatura.
  • Corregeix la postura corporal.

 

A Ignis Centre de Fisioteràpia disposem dels espais i materials necessaris perquè puguis iniciar-te en els exercicis de Pilates. Aprendràs a realitzar els primers exercicis pas a pas. Són ideals per a tractar dolors lumbars i abdominals. El teu cos t’ho agrairà! Contacta’ns.