Durant aquests dies de confinament, molts de nosaltres hem continuat realitzant exercicis de Pilates a casa. Com tots sabem, a més de ser una pràctica d’introspecció, també és una manera de mantenir-nos concentrats i de veure com respon el nostre cos gràcies a l’exercici físic implicat.

Recordem que Joseph Hubertus Pilates (Mönchengladbach, Alemanya, 1883 – Nova York, els Estats Units d’Amèrica, 1967) va ser el creador del mètode d’entrenament anomenat Contrologia, que avui dia es coneix com a Pilates.

Una de les característiques més rellevants del Pilates és que ens permet mantenir un control de la ment sobre el cos.

En el seu llibre Return to life, J. H. Pilates ens explica que “La Contrologia no és un sistema extenuant d’exercicis fats, avorrits, repetitius diàriament”. Certament no podem pensar que el Pilates sigui avorrit, ja que es tracta d’un entrenament d’equilibri dinàmic mitjançant la resistència del cos per a millorar la nostra estabilitat.

 

Beneficis del Pilates a casa

Si ja has fet classes presencials de Pilates a Ignis Centre de Fisioteràpia, segur que ja tindràs moltes nocions per seguir realitzant les classes de Pilates a casa de forma correcta. Si no, consultar alguns del vídeos explicatius que podràs trobar a Internet.

El Pilates és per tots, i ens aporta beneficis per a:

  • enfortir la musculatura abdominal,
  • enfortir la musculatura del coll,
  • potenciar l’estabilitat del tronc, i
  • potenciar la coordinació i la fluïdesa del moviment.

 

Avui us parlarem del Double Leg Stretch (o doble estirament de cames), el segon dels exercicis per endurir la musculatura abdominal. Es tracta d’un exercici per estabilitzar el tronc amb el moviment de les extremitats. Amb aquest exercici podrem enfortir els abdominals, el centre i els flexors del maluc. Alhora exercitarem la coordinació estirant la zona lumbar i les cames. D’altra banda, també ajudarà a tenir un bon control de la respiració acompanyada de moviment.

Per a realitzar aquest exercici, posat en posició de descans boca a dalt flexionant els genolls amb les plantes dels peus a terra. A continuació puja les cames fins a arribar a una posició de 90° sense moure la pelvis. Inhala aire mentre extens les cames i estira els braços, sentint com es va estirant el cos.

Actualment, tot avança i canvia molt ràpidament i és important evolucionar per viure de manera més saludable. Per això, ara tenim l’oportunitat d’incorporar el Pilates a casa com a una rutina saludable per enriquir encara més el nostre cos i la nostra ment.