Abans d’una operació, els pacients se solen sotmetre a algun tipus de fisioteràpia pre y post operatòria per preparar el cos per a la cirurgia. Aquests tractaments també poden ajudar a harmonitzar els músculs perquè la recuperació postoperatòria sigui més fàcil i ràpida. En aquesta entrada del bloc, parlarem del que suposa la fisioteràpia preoperatòria i postoperatòria i com pot ajudar a millorar la seva salut abans d’una operació.

Les intervencions més comunes són:

  • Cirurgia de genoll i colze: luxacions, tendinitis del maniguet rotador, fractures i altres malalties.
  • Implants de genoll: articulacions artificials de metall o plàstic.
  • Cirurgia de maluc: pròtesis de maluc, osteosíntesi i altres procediments.
  • Cirurgia de peu i turmell: fractures, esquinços, etc.

 

Fisioteràpia preoperatòria

Els tractaments de fisioteràpia preoperatòria estan dissenyats per enfortir i mobilitzar els músculs, de manera que siguin més capaços de sostenir el pacient un cop s’hagi recuperat. L’objectiu de la fisioteràpia preoperatòria és ajudar el pacient a recuperar-se més ràpidament i amb menys problemes. El tractament també pot servir perquè els pacients mantinguin la forma física entre els tractaments, especialment si no poden exercitar altres parts del cos a causa d’una lesió o malaltia.

Fisioteràpia postoperatòria

Dur a terme un tractament de fisioteràpia postoperatòria després de l’operació és fonamental per recuperar la mobilitat i la força a la zona afectada. El tractament també ajudarà a reduir el risc de desenvolupar complicacions postoperatòries. La fisioteràpia ajuda a millorar la circulació sanguínia i evita la formació de coàguls perillosos. A més, accelera la curació de les ferides i redueix les cicatrius.

En resum, els tractaments de fisioteràpia preoperatoris poden ajudar a preparar el cos per a la cirurgia, mentre que la fisioteràpia postoperatòria pot ser essencial per a la recuperació.

Amb diferents tècniques manuals, electroteràpia i exercicis terapèutics, a Ignis Fisioteràpia tractem persones afectades per diferents problemes orgànics amb l’objectiu de curar, prevenir o recuperar les patologies més diverses i millorar així la salut del pacient.