La gimnàstica abdominal hipopressiva és un conjunt d’exercicis destinats tant per a la recuperació del to muscular de l’abdomen, com del sòl pelvià. Aquest tipus d’exercicis consisteix en la reprogramació dels músculs de l’abdomen i del sòl pelvià.

La idea original de la gimnàstica abdominal hipopressiva és revertir els riscos i el mal produït per la deterioració que sofreix el sòl pelvià i les parets abdominals durant l’embaràs. Amb tot i això, també s’ha convertit en un recurs terapèutic per a tractar i prevenir disfuncions urològiques, digestives i traumatològiques (posturals).

Com a activitat esportiva, és ideal per a modelar la silueta, tonificar la paret abdominal, la correcció postural i l’increment de la resistència respiratòria a la fatiga.

 

Beneficis de la gimnàstica abdominal hipopressiva

 

La gimnàstica abdominal hipopressiva compta amb grans beneficis per a la fortalesa i benestar de l’organisme. Esmentem alguns d’ells:

 • Millora i soluciona els problemes d’incontinència urinària.
 • Alleuja els dolors presents en les relacions sexuals.
 • Millora els problemes ocasionats per prolapses i lumbàlgies.
 • Preveu que el sòl pelvià s’afebleixi.
 • Ajuda en la recuperació del post parteixo.
 • Aporta millores quant a l’estètica, la postura i funcions.
  Regula la respiració.
 • Preveu l’aparició de les hèrnies, tant l’abdomen com en la vagina.
 • Redueix el risc de presentar problemes de pesadesa i edemes en cames.
 • Minimitza la possibilitat de lesions articulars i musculars.

 

Com fer els exercicis abdominals hipopressius?

Per a començar a practicar amb exercicis de correcció postural, l’ideal és que consultis al teu fisioterapeuta a Girona i segueixis les seves indicacions. Per a anar practicant la correcció de la postura, has de fer el següent:

 1. Porta el teu centre de gravetat cap endavant.
 2. Estira l’esquena cap amunt fins a aconseguir l’extensió dels músculs.
 3. Realitza moviment d’espatlles cap endarrere fins que ajuntis les espatlles el més que puguis.

Si és la primera vegada que comences a fer aquests exercicis, el més recomanable és que els iniciïs tombat/da. També pots provar assegut/da, però has de tenir en compte que l’esquena ha d’estar tan recta com sigui possible.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposem que estàs d’acord si continues navegant.    Política de cookies
Privacidad