L’osteopatia cranial pot ser molt efectiva per a alleujar les migranyes o les cefalees tensionals. Generalment, els maldecaps solen ser conseqüència de l’estrès, de les males postures en el coll, i fins i tot a causa de l’alimentació.

A diferència de la cefalea cranial, la migranya té un origen vascular que es produeix de manera cíclica amb un dolor recurrent de manera unilateral, és a dir, en un costat del cap. Els símptomes associats solen ser marejos, nàusees o dolor d’oïda, en alguns casos.

 

Osteopatia cranial per tractar migranyes i cefalees

 

La fisioteràpia i l’osteopatia són dues grans eines per a alleujar els símptomes de la cefalea i la migranya, respectivament.

Concretament, amb l’osteopatia es cerca la causa del trastorn o disfunció per a aconseguir un bon funcionament de l’estructura cranial, alleujar les tensions i afavorir l’equilibri mecànic global del cos.

L’osteopatia considera la persona com un tot, contemplant tant la part física com l’emocional, ja que l’estructura (anatomia) i la funció (fisiologia) estan relacionades.

 

En general, la pràctica osteopàtica ajuda a corregir funcions estructurals, viscerals, neurològiques, endocrines i immunologies. Per aquest motiu, segons la disfunció a tractar, també es pot aplicar en diferents punts d’actuació:

Osteopatia estructural, utilitzada per a recol·locar el sistema múscul-esquelètic així com la postura del cos a causa de traumatismes, torticolis congènits o discopaties, entre altres.

Osteopatia cranial, basada en la mobilitat dels ossos del crani per a tractar problemes de migranya, marejos o vertígens, entre altres.

Osteopatia visceral. Treballa a escala de les vísceres del cos, principalment en els lligaments per a tractar el còlon irritable, els problemes estomacals o els restrenyiments, entre altres.

 

A Centre de Fisioteràpia Ignis tractem aquestes disfuncions a través de l’osteopatia per a alleujar els seus símptomes, amb l’objectiu de millorar la teva salut. Si tens qualsevol dubte consulta’ns sense compromís. T’informarem sobre el millor tractament a seguir segons el teu cas.

 

Foto de nensuria – www.freepik.es