Què és l’Osteopatia i per a què serveix?

 

L’osteopatia és una teràpia manual centrada a tractar les disfuncions de mobilitat de l’organisme per a alleujar malalties i recuperar l’equilibri orgànic. Emfatitza la manipulació física del teixit muscular i ossi del cos de manera global per a aconseguir la recuperació funcional i estructural de l’organisme d’una persona.

En general, les tècniques osteopàtiques ajuden a tractar les patologies musculoesquelètiques més comunes com a lumbàlgies, dolors d’esquena o esquinços cervicals i de turmell.

 

Tractaments osteopàtics

 

En funció de la part del cos a tractar, distingim tres tipus de tractaments. Cadascuna d’ells està orientat a l’atenció de l’estructura afectada:

 • Osteopatia estructural: que atén especialment el restabliment de les estructures òssies, musculars i articulars.
 • Osteopatia cranial: centrada en els problemes de mobilitat dels ossos cranials.
 • Osteopatia visceral: el seu objectiu és millorar la funció dels òrgans i vísceres com el fetge, l’estómac, el ronyó…i aconseguir un millor reg sanguini.

 

Osteopatia cranial

Així doncs, l’osteopatia et pot ajudar per a tractar patologies com:

 1. Dolor articular o muscular
 2. Bruxisme
 3. Lumbàlgies
 4. Cervicàlgies
 5. Dorsàlgies
 6. Esquinços cervicals
 7. Esquinços de turmell
 8. Tendinitis
 9. Artritis
 10. Hèrnies
 11. Dolors menstruals
 12. Trastorns digestius
 13. Vertígens
 14. Migranyes
 15. Cefalees
 16. Ciàtiques, etc

 
En definitiva, els osteòpates s’encarreguen de diagnosticar i tractar de manera manual qualsevol disfunció de mobilitat articular i de teixit, present en el cos d’un pacient. Per aquest motiu, com a fisioterapeutes entenem la osteopatia com una teràpia global, que atén el cos íntegrament, amb la finalitat d’arribar a l’arrel del problema.

Els experts en osteopatia atenen en el nostre centre de fisioteràpia a Girona basant-se en l’exploració exhaustiva del pacient iniciant un test de diagnòstic de mobilitat.

A Ignis Centre de Fisioteràpia comptem amb els millors professionals en fisioteràpia per a atendre’t mitjançant tècniques osteopàtiques i tractar les patologies musculoesquelètiques més diverses. Si tens qualsevol dubte o consulta, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Foto javi_indy – www.freepik.com