La fasciïtis plantar és una inflamació de la fàscia plantar, una banda gruixuda de teixit que recorre la part inferior del peu. La fasciïtis plantar, que s’estén des del taló fins als dits sota l’arc, pot ser dolorosa i dificultar la marxa.

La inflamació de la fàscia és força freqüent en atletes, esportistes d’elit, futbolistes i corredors, així com en persones de mitjana edat. La fasciïtis plantar es pot convertir en crònica si no es tracta.

Símptomes de la Fasciïtis plantar

Els símptomes més habituals són:

  • dolor en el taló del peu i, de vegades de certa inflamació de la zona,
  • ardor o dolor a la planta del peu,
  • molèsties en calçar-se,
  • dolor que empitjora en caminar, estar dret o pujar escales.

La fasciïtis plantar afecta persones de totes les edats. Les causes solen ser variades per a cada persona i tipus de peu. Les persones amb peus valcs (que es giren cap a dins), peus cavos (amb un pont més pronunciat del que és habitual) o peus corbs, poden desenvolupar una facitis plantar de forma natural.

Tractament

A Ignis Fisioteràpia oferim diferents tractaments fisioterapèutics a Girona que tenen com a objectiu mitigar la inflamació de la fàscia, tant en la fase inicial com aguda.

Després d’avaluar la zona i determinar-ne les possibles causes, ajudats als nostres pacients amb teràpies manuals amb estiraments, exercicis tonificants, massoteràpia… així com electroteràpia analgèsica i antiinflamatòria o ones de xoc, amb la finalitat d’alleujar el dolor i activar el procés de curació.

Destaquem els avantatges del tractament amb Ones de Xoc, ja que ajuda a reduir considerablement el temps i qualitat de recuperació regenerant el teixit lligamentós.

Prevenció

Per prevenir la fasciïtis plantar hi ha accions tan senzilles com l’ús adequat de calçat específic per a activitats esportives o laborals acompanyat de plantilles correctives dissenyades per especialistes.

A més, també és recomanable que, abans de practicar exercici físic, es facin estiraments per condicionar la zona de la fàscia. L’objectiu és no carregar la fàscia i, per això, també són útils els embenats per esmorteir la petjada.