El Mètode Pilates és un sistema d’entrenament físic i mental creat a principis del segle XX per Joseph Hubertus Pilates, basant als seus coneixements de diverses especialitats com la gimnàstica, la traumatologia, el ballet o el ioga.

 

Quins són els beneficis del mètode Pilates?

El mètode Pilates es centra en la postura dels músculs centrals que ajuden a mantenir l’equilibri del cos i que són essencials per a mantenir la columna vertebral. En particular, els exercicis de Pilates ens ensenyen a ser conscients de la respiració i l’alineació de la columna i enforteixen els músculs interns del tors que són importants per evitar dolors d’esquena.

Per tant, aquest conjunt d’exercicis ajuda a millorar la condició física, però també la capacitat de control i concentració.

Tot i que el mètode Pilates s’ha desenvolupat i ha donat lloc a una gran quantitat d’estils i aplicacions diverses, existeixen uns principis fonamentals que sempre han d’estar presents:

  • Alineament
  • Centralització
  • Concentració
  • Control
  • Precisió
  • Fluïdesa
  • Respiració

 

En què consisteixen els exercicis de Pilates?

Els exercicis es basen en moviments controlats, molt conscients i coordinats amb la respiració, amb la finalitat de crear un cos harmoniós, coordinat, musculat i flexible. Mitjançant la seva pràctica, la ment va prenent consciència de les capacitats, limitacions, fortaleses i debilitats del cos per tal de millorar l’estat físic i mental. És un esport molt tècnic, on la correcta execució dels diferents elements que componen cada exercici és més important que el nombre de repeticions o sèries.

pilates

 

A l’escola d’esquena d’Ignis Fisioteràpia proposem l’aprenentatge d’una pauta d’exercicis per a reeducar-ne la postura i millorar la vostra vida quotidiana mitjançant el mètode Pilates. Contacta amb nosaltres per a més informació!

 

Foto de senivpetro / Freepik