La reeducació postural global és un mètode de fisioteràpia que ajuda a millorar la postura vertebral i aconseguir equilibrar els raquis, a nivell neuromotriu, amb tècniques correctives i estiraments globals musculars. Es treballa de manera individual, suau i progressiva, ja que cada persona és diferent.

El tractament consisteix a realitzar una sèrie d’exercicis d’estirament global que van evolucionant de manera progressiva. Els estiraments els realitza el mateix pacient de manera activa amb la guia del fisioterapeuta, qui va corregint la postura en funció de cada cas. A cada sessió es realitzen com a mínim dues postures, sigui assegut, tombat o de peu.

Els principis d’aquest tractament són:

  1. Individualitat, treballant a escala personal amb cada pacient.
  2. Causalitat, on definim les possibles causes que provoquen una determinada alteració al cos.
  3. Globalitat, ja que es treballen les zones musculars concretes que provoquen un desequilibri.

 

Tècniques correctives per a la reeducació postural global

 

reeducació postural global

L’objectiu del tractament és alleujar símptomes de dolors musculars, corregir deformitats de la columna vertebral i recuperar el benestar i harmonia de cada persona. Per tant, a més de reeducar la postura globalment, és un mètode que aplica diverses tècniques per a augmentar l’elasticitat del cos i recuperar-se de problemes articulars:

  • Stretching global actiu
  • Mètode hipopressiu
  • Mètode Schroth

 

A Ignis Fisioteràpia treballem amb diferents tècniques de reeducació postural global al nostre centre a Girona. La millora de la vostra salut, és el nostre objectiu i l’èxit en la millora de la teva patologia, és també el nostre. A través de les tècniques de fisioteràpia, restablim la funció corporal i millorem al màxim la qualitat de vida dels pacients.

El nostre objectiu és la recuperació funcional de lesions musculars, tendinoses i articulars com la cervicàlgia, la lumbàlgia, la reumatologia, l’artrosi, l’artritis, la fibromiàlgia, l’escoliosi i la tendinitis, entre d’altres. Contacta amb nosaltres per a més informació.

Foto de javi_indy
Foto de www.freepik.es