En l’agitat estil de vida actual, factors com l’estrès, la mala postura o la pràctica d’exercici inadequat, contribueix a l’acumulació de tensions, rigidesa i pèrdua d’elasticitat en els músculs del cos. Per aquest motiu, és essencial aprendre a corregir la postura i, per a això, el mètode de reeducació i correcció postural Stretching Global Actiu (SGA) ens pot ajudar a evitar certs gestos repetitius en la vida diària o en l’esport, que poden afectar a la nostra qualitat de vida.

 

En què consisteix el Stretching Global Actiu?

 

El Stretching Global Actiu consisteix en una tècnica d’estiraments basada en quatre famílies d’autopostures de la Reeducació Postural Global (RPG), un enfocament terapèutic desenvolupat pel francès Philippe Emmanuel Souchard en els anys vuitanta. Aquest mètode és ideal per al tractament i prevenció de lesions, així com per a millorar el rendiment muscular en general.

El mètode consisteix a estirar i treballar els músculs que corresponen a una mateixa cadena muscular a través d’entrenaments suaus, progressius i efectius, adaptats segons les característiques del pacient.

L’Stretching Global Actiu el pot practicar qualsevol persona, des de nens, a partir dels set anys aproximadament, fins a l’edat avançada.

 

Beneficis del SGA

 

  • Augment de la flexibilitat i elasticitat muscular.
  • Establiment de postures correctes per a eliminar mals hàbits posturals amb la finalitat de prevenir possibles malalties musculars.
  • Treball simultani de la respiració, la qual cosa no sols potencia l’activitat sinó que també contribueix a la relaxació del pacient.
  • Millora del to muscular.
  • Tractament i recuperació de dolors, contractures musculars, enrampades o deformacions.
  • Complement d’altres activitats com a mètode de relaxació; per exemple, en finalitzar treballs extenuants o competicions esportives.
  • Disminució de l’estrès, l’ansietat i les tensions.

 

Quin és el seu enfocament?

 

L’enfocament es basa en la correcció de la postura per a millorar l’elasticitat corporal i el nostre estil de vida. També es pot realitzar des d’un enfocament preventiu per a millorar la postura en nens, adults i fins i tot per a entrenaments prepart i postpart.

D’altra banda, l’enfocament local es basa en el tractament de lesions o patologies musculars. I, finalment, l’enfocament morfològic, es destina en el tractament de deformitats en les extremitats, o patologies com les escoliosis.

A Ignis Centre de Fisioteràpia impartim sessions en grups reduïts d’Streching Global Actiu a Girona. Si vols saber-ne més, contacta amb nosaltres.