La trocanteritis és una malaltia que provoca dolor i inflamació a la zona del trocànter. El trocànter és la prominència òssia del fèmur (os de la cuixa) que es troba a l’alçada de la zona glútia lateral. Pot ser causada per diversos factors com la sobrecàrrega articular, el sobrepès o els traumatismes repetits sobre la zona. Els símptomes de la trocanteritis inclouen dolor, inflor i rigidesa a la zona del trocànter. El tractament de la trocanteritis depèn de la causa subjacent de la malaltia.

Causes

En la majoria dels casos, la trocanteritis es pot tractar amb mesures conservadores com repòs, gel, compressió i elevació. Si aquestes mesures no alleugen els símptomes, es poden recomanar altres opcions de tractament, com la fisioteràpia.

Les investigacions més recents sobre la trocanteritis, així com les proves comentades anteriorment, semblen suggerir que l’origen real del problema és la ineficàcia musculoesquelètica unida a deficiències en la funció pelviana. Això, juntament amb el fet que en gairebé el 30% dels pacients l’afecció esdevé persistent, indica que una teràpia d’infiltració de corticoesteroides no és el tractament més indicat en aquests casos.

Tractament per a la trocanteritis

Actualment, els tractaments més eficaços per a la trocanteritis són els que se centren a millorar la funció muscular i el control pelvià. Solen ser exercicis prescrits per un fisioterapeuta, que s’han de dur a terme de manera constant per aconseguir els resultats desitjats. En alguns casos, la síndrome de dolor trocantèric pot ser associada a altres afeccions com la lumbàlgia, i en aquest cas el tractament es dirigirà a solucionar ambdues qüestions.

Si creus estàs patint una trocanteritis, és important que consultis el teu metge o fisioterapeuta a Girona perquè pugui diagnosticar correctament la teva malaltia i recomanar-te el tractament més adequat per a tu. A Ignis Fisioteràpia ens dediquem a la millora de la teva salut mitjançant tècniques de fisioteràpia. Restablim la funció corporal i millorem al màxim la qualitat de vida dels nostres pacients.