Els exercicis hipopressius es basen en una tècnica d’entrenament que se centra en la contracció i la tonificació dels músculs abdominals i del sòl pelvià, a través d’una sèrie d’exercicis hipopressius que es realitzen amb una respiració controlada i profunda per tal de relaxar el diafragma.

Aquesta tècnica és beneficiosa tant per a homes com per a dones, ja que ajuda a millorar la postura, reduir el mal d’esquena, millorar la funció sexual, enfortir els músculs del sòl pelvià i reduir la incontinència urinària.

La gimnàstica abdominal hipopressiva es basa en una tècnica respiratòria que implica la reducció de la pressió intraabdominal i l’activació dels músculs de l’abdomen i del sòl pelvià. Amb això, s’enfortim la musculatura del perineu i recol·loquem les vísceres abdominals per evitar que el sòl pelvià perdi to muscular.

Per tant, entre els principals beneficis dels exercicis hipopressius tenim:

  • la reeducació postural,
  • la millora del drenatge limfàtic,
  • l’augment de la capacitat respiratòria,
  • i la millora del trànsit intestinal.

A més, quan combinem els exercicis hipopressius amb altres tractaments fisioterapèutics, com ara la radiofreqüència Medestec, augmentem els beneficis associats.
 

Què és la radiofreqüència Medestec®?

 
La radiofreqüència Medestec és un tractament no invasiu que utilitza l’energia de radiofreqüència per estimular la regeneració cel·lular i el flux sanguini als teixits del cos. Aquest tractament pot ajudar a reduir la inflamació, millorar l’elasticitat dels teixits i accelerar-ne la recuperació després d’una lesió.

Combinant la gimnàstica abdominal hipopressiva amb la radiofreqüència Medestec, s’aconsegueixen uns resultats encara més efectius. Els exercicis hipopressius ajuden a enfortir els músculs de l’abdomen i del sòl pelvià, mentre que amb la radiofreqüència, estimulem a millorar de la regeneració cel·lular i reduïm la inflamació accelerant així el procés de recuperació i els resultats del tractament.

Demana cita a Ignis Centre de Fisioteràpia, el nostre equip de professionals fisioterapèutics t’ajudarà en establir el millor tractament segons el teu cas.