El mètode Pilates és un sistema d’entrenament que transforma la postura i la respiració per aportar equilibri, energia i benestar al cos. Les classes de Pilates per a principiants és una de les millors formes d’iniciar-se en els exercicis d’aquest mètode d’entrenament.

Si ja fas esport, és un complement ideal per a qui practica running, tenis o esquí, ja que és un gran aliat per a treballar els abdominals, els braços i els músculs de les cames.

El Pilates té com a principal objectiu la connexió entre el cos i la ment. En les classes d’exercicis de Pilates per a principiants podràs treballar la musculatura del cos des de l’interior fins a l’exterior per a millor la teva força i flexibilitat, així com per a millorar el control del teu cos.

 

Exercicis de Pilates per a principiants

 

exercicis pilates

 

En anteriors articles del nostre bloc havíem parlat sobre els beneficis del mètode Pilates per a millorar la nostra condició física. Per això avui us parlarem sobre alguns dels exercicis inicials per a començar a fer classes de Pilates al nostre centre de fisioteràpia a Girona.

 

 

Roll up

El Roll-up és un dels exercicis més simples del Pilates. Estirats en una estora, estirem les cames i intentem agafar els peus amb les cames. Mantenim aquesta postura durant 15 segons per aconseguir la màxima tensió muscular. En aquest exercici es treballa la musculatura de les cames, abdominals i espatlles.

 

Flexions

Estirem el cos a l’estora boca avall, i posem els genolls en el terra mantenint l’esquena i el cap rectes, realitzant una flexió a poc a poc per anar sentint la tensió muscular.

 

Tonificació lumbar

També és un dels exercicis més senzills. Ens asseiem amb les cames juntes i estirem els braços i procedim a inhalar mentre girem el tronc cap a un dels costats fins al màxim de rotació possible. Exhalem per tornar a la posició inicial.

 

A Ignis Centre de Fisioteràpia disposem dels espais i materials necessaris perquè puguis iniciar-te en el mètode Pilates. No t’ho pensis més i vine a fer les teves classes de Pilates amb nosaltres! Aprendràs a realitzar els primers exercicis pas a pas. El teu cos t’ho agrairà!