Què és la reeducació postural global?

La reeducació postural global, també coneguda com a teràpia RPG, és una tècnica creada a finals dels anys setanta pel fisioterapeuta francès Philippe Souchard, el cual va dissenyar una sèrie de posicions que ensenyen a mantenir una postura adequada per a reduir el risc de lesions.

A més, és un mètode de caràcter individual que poden realitzar persones de totes les edats, adequant-lo per descomptat a cada cas, mitjançant postures adaptades en funció dels símptomes o lesions a tractar.

Per tant, la finalitat principal de la teràpia RPG és ajudar l’individu a crear i establir una postura sana per realitzar les seves activitats diàries. Per tant, la teràpia no sols està enfocada en el tractament del dolor, sinó també a mantenir una postura adequada per a evitar lesions en qualsevol situació.

 

Beneficis de la RPG. Reeducació Postural Global

 

La teràpia RPG ofereix diversos avantatges per a totes aquelles persones que decideixin provar-la. Aquests són els principals beneficis que pot aportar:

  • Reeducar les postures del cos per a evitar molèsties o lesions durant la realització de les nostres activitats quotidianes.
  • Tractar el dolor per a aconseguir un alleujament i eliminar les causes que el provoquen. La finalitat és millorar la qualitat de vida del pacient perquè recuperi de manera progressiva el múscul danyat.
  • Contribueix a millorar el flux sanguini, a més de produir un estat de relaxació corporal i mental.
  • Ajuda a disminuir l’estrès i l’ansietat, millorant també la qualitat en el descans.
  • És ideal per a totes les edats, però sempre adequant la teràpia a cada pacient.

 

Tanmateix, la teràpia RPG també ofereix altres avantatges, com per exemple, incrementar la flexibilitat i elasticitat del cos o corregir deformitats de la columna vertebral com el torticoli, la lumbàlgia o la dorsàlgia, entre altres.

Recorda que la teràpia RPG ha d’estar indicada per un fisioterapeuta perquè valori la situació i determini si és o no convenient segons el cas de cada pacient.