L’osteopatia és un tractament manual de fisioteràpia que examina al pacient en el seu conjunt per trobar la causa o trastorn d’una disfunció física. Per a això, en els tractaments d’osteopatia s’apliquen diversos massatges a les articulacions del cos per tal d’estimular la zona focalitzada del dolor, així com la resta de punts estratègics del cos per recuperar l’equilibri mecànic global respectant els principis generals de la medicina.

Per aquest motiu, l’osteopatia considera la persona com un tot, en el qual es relaciona tant la part física com emocional del pacient perquè es recuperi i conservi la seva capacitat d’autoregulació.

 

Tipologia de tractaments d’osteopatia

 

En la pràctica de l’osteopatia articular, es corregeixen disfuncions de sistema múscul-esquelètic i de la postura del cos en el tractament de traumatismes, torticolis congènites, discopaties, etc.

En la branca cranial, es corregeixen disfuncions de sistema per tal de tractar estats d’estrès, ja que es treballen els nervis cranials i la circulació sanguínia intracranial.

També s’aplica per tractar el sistema digestiu mitjançant l’osteopatia visceral, que tracta els òrgans i les vísceres, per tal de millorar la seva funcionalitat.

Gràcies a la seva visió holística, l’osteopatia estudia el cos com un tot, és a dir, no com un conjunt d’òrgans i estructura independents. La seva aplicació està recomanada per a pacients amb una àmplia varietat d’alteracions orgàniques i trastorns:

  • Trastorns ossi-articulars i musculoesquelètics com esquinços, tendinitis o contractures.
  • Trastorns digestius com restrenyiment, còlon irritable, gastritis o gasos.
  • Trastorns genito-urinaris com la incontinència, la cistitis o trastorns menopàusics.
  • Trastorns de sistema respiratori com la bronquitis, l’asma o la tos.
  • Trastorns neuronals com cefalees o migranyes tensionals.

A Ignis Centre de Fisioteràpia oferim tractaments d’osteopatia amb experts que atenen basant-se en l’exploració exhaustiva del pacient iniciant un test de diagnòstic de mobilitat. Si tens qualsevol dubte o vols demanar més informació, no dubtis a contactar amb nosaltres.